Achter de schermen bij PLUIS!

Leuk dat je meer wil weten over PLUIS! Neem een kijkje achter de schermen en ontdek of mijn verhaal bij jouw vraag past. Meer weten of vrijblijvend kennismaken? Bekijk ook eens de verhalen over mij in mijn portfolio of neem contact met me op!


wie ben ik?

Mijn naam is Annelies Meijer en ik ben de oprichter en eigenaar van PLUIS! Van jongs af aan word ik geraakt en geboeid door verhalen. Het liefst met tekst en beeld. Schrijven doe ik al sinds het moment dat ik op de basisschool in aanraking kwam met lezen en schrijven. Verhaaltjes en gedichtjes, liefst met eigen tekeningen erbij. Dit doe ik tot op de dag vandaag.

Na mijn studie Toegepaste Communicatiewetenschap (Universiteit Twente) en propedeuse Journalistiek (Hogeschool Windesheim) heb ik een aantal jaren in de marketing/ communicatie gewerkt. In 2010 maakte ik de overstap naar het basisonderwijs (Hogeschool Utrecht, PABO). In het basisonderwijs heb ik veel met jonge kinderen gewerkt (groep 1, 2 en 3) en kon ik alle ruimte geven aan mijn eigen verhalen. Ook werkte ik ruim zes jaar als directeur op verschillende scholen in Utrecht. Ik heb me daar veel met onderwijsvernieuwing beziggehouden. In 2021 ben ik gestart met de vakopleiding Fotografie (School voor Fotografie, Utrecht) om als professioneel fotograaf aan de slag te kunnen en zo ook met foto's een verhaal te kunnen vertellen.

In mijn werk als leerkracht en directeur werd me weer duidelijk: overal komt communicatie bij kijken. En een goed verhaal. Bijvoorbeeld om een school bekender te maken bij potentiële ouders. Om dat ene kind er toch weer bij te krijgen. Om een duidelijke visie en koers voor een nieuwe school te bepalen. Om nieuwe medewerkers te werven, wat de laatste jaren in het onderwijs een steeds grotere uitdaging is geworden. Interessante vraagstukken die niet alleen in het onderwijs voorkomen, maar bij heel veel organisaties in verschillende branches. De afgelopen jaren ben ik me hier steeds meer mee bezig gaan houden. Dat heeft geleid tot de oprichting van PLUIS! Communicatie en verhalen in beeld en tekst.

Naast mijn werk in de communicatie en het verhalen maken, schrijf en illustreer ik mijn eigen prentenboeken en ben ik werkzaam als fotograaf.


Wat kun je van mij verwachten?

Mijn interesse en nieuwsgierigheid drijven me vaak naar nieuwe uitdagingen. Ben ik voor je aan het werk, dan doe ik dat gedegen. De kwaliteitslat ligt hoog. Ik ben volhardend en breng enthousiasme, creativiteit en een scherpe blik mee. Mijn oog voor authenticiteit en een goed luisterend oor doen de rest. Ik kan me goed inleven en ben een stevige gesprekspartner voor professionals. Een goede relatie in het werk vind ik belangrijk. Om dat te bereiken ben ik eerlijk en duidelijk en neem ik je mee in het proces. We doen het samen, dat leidt tot het beste en meest duurzame resultaat.