Dit biedt PLUIS!

PLUIS! biedt communicatie en verhalen in beeld en tekst. Samen met jou ga ik op zoek naar het verhaal van jouw organisatie. Welk verhaal moet verteld worden? Met welk doel? En welke middelen gaan we daarvoor inzetten? Samen maken we een plan voor een specifiek doel.


Verhalen en communicatievraagstukken

De kracht van een goed verhaal is niet te onderschatten. Door middel van interviews, gesprekken, rondkijken en het lezen van bestaande documenten help ik het verhaal van jouw organisatie te maken. Ik maak content om je verhaal te vertellen. Geschreven content, zoals teksten voor je website, social media, interne communicatie of andere uitingen. Beeld content, zoals foto’s of illustraties die in verschillende middelen te gebruiken zijn. Ik kan ondersteunen bij trajecten om tot een nieuwe communicatiestrategie te komen. Of om bijvoorbeeld toe te werken naar een nieuwe huisstijl of website. Dit laatste gaat in samenwerking met andere professionals uit mijn netwerk, zoals een websitebouwer of brand identity specialist. Altijd beginnen we met de vraag: wat is jouw verhaal?

Ik heb veel ervaring in het onderwijswerkveld maar kan mijn kennis en ervaring ook prima toepassen in andere branches. Vraagstukken waar ik vaak mee te maken krijg, liggen onder andere op het gebied van:

  • Arbeidsmarktcommunicatie (hoe trek ik nieuwe medewerkers aan?)

  • Interne communicatie (hoe hou ik iedereen aangehaakt, hoe maak ik inzichtelijk waar ik naar toe wil?)

  • Externe communicatie (hoe kom ik op de juiste manier in beeld bij een gewenste doelgroep/ klant?)

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op.


Bedrijfsreportages

Een bedrijfsreportage kan het verhaal van jouw organisatie heel goed neerzetten. In een verkennend gesprek bepalen we samen welke vorm en globale inhoud de reportage moet krijgen. Vervolgens ga ik aan de slag. Het eindresultaat? Een mooie fotoproductie bijvoorbeeld, van een reeks krachtige beelden met korte ondersteunende teksten. Om te posten op social media. Om te gebruiken in je jaarverslag. Op je website. Of misschien wel aan de muur van je bedrijf. Zo laat je zien wie je bent en wat je doet. Krachtig en transparant. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op.


Maatschappelijke reportages

Veel organisaties hebben te maken met maatschappelijke vraagstukken en hebben dus een maatschappelijk verhaal te vertellen. Dit verhaal is vaak erg geschikt om middels een maatschappelijke reportage over te brengen op de doelgroep (cliënten, donateurs, medewerkers, etc.). Ook voor een maatschappelijke reportage onderzoeken we samen in een verkennend gesprek wat het doel is en welke vorm en globale inhoud de reportage moet hebben. Samen kijken we wat er mogelijk is om het verhaal zo goed mogelijk verteld te krijgen. En ook: wat kan er niet. We hebben te maken met echte mensen en echte problemen en dat vraagt een nog grotere mate van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Wie of wat breng je bijvoorbeeld in beeld? Hoe regelen we toestemming? We werken toe naar een mooie productie in beeld en/ of tekst die op allerlei manieren te gebruiken is in je communicatie strategie. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op.


ALGEMENE VOORWAARDEN

Op al mijn werk zijn onderstaande algemene voorwaarden van toepassing.

Algemene voorwaarden PLUIS Communicatie.pdf

DuPho_Algemene_voorwaarden_feb_2022.pdf